Bolivia | Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți la carnavalul din Oruro

  • 14 Februarie 2018 11:29
Bolivia | Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți la carnavalul din Oruro

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 au fost rănite în Bolivia la sfârșitul săptămânii trecute în cursul unui carnaval din cauza accidentelor de mașină, a violențelor și a inundațiilor, a anunțat marți guvernul din La Paz, citat de agenția Xinhua.

În cadrul unei declarații alături de președintele țării, Evo Morales, la postul de radio Kawsachun Coca, ministrul de interne bolivian, Carlos Romero, a afirmat că majoritatea deceselor au survenit ca urmare a accidentelor de circulație.

''Cele trei zile de festivități ale carnavalului s-au soldat cu cel puțin 40 de morți și 124 de răniți, majoritatea din cauza accidentelor de circulație, dar și în explozia din orașul bolivian Oruro, fiind înregistrate de asemenea cazuri de înec, omoruri și altele'', a afirmat Romero.

Potrivit unui raport guvernamental, 16 persoane au murit în accidente de circulație și opt în explozia unui recipient cu gaz al unui vehicul cu mâncare stradală în apropiere de carnavalul din Oruro. Alte șase persoane au murit înecate, patru au fost omorâte și un număr nespecificat au decedat din cauza hipotermiei.

Datele poliției arată că la festivitățile din cadrul carnavalului din 2017 au murit 67 de persoane. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău