Bogdan Aurescu: Romania așteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern pro-european al Republicii Moldova

  • 13 Iulie 2021 09:53
Bogdan Aurescu: Romania așteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern pro-european al Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, că România „așteaptă cu interes” să colaboreze cu noul Guvern din Republica Moldova. De asemenea, ministrul român de externe îi va informa pe omologii din UE în legătură cu importanța rezultatului din Republica Moldova, transmite DIGI24.ro.

„Ieri, în Republica Moldova, cetățenii au votat cu o majoritate clară, o majoritate copleșitoare, în favoarea forțelor pro-europene, pro-democratice și pro-reformă. Este o victorie a democrației, prin care cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în favoarea consolidării statului de drept, a unor instituții democratice puternice și, de asemenea, în favoarea accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției. Este o victorie foarte importantă: aproape 53% dintre voturi pentru acțiunea pro-europeană și pro-democratică în Republica Moldova. Romania așteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern, un Guvern pro-european, pro-democratic și pro-reformă al Republicii Moldova și să continue colaborarea cu Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, care are o agendă foarte clar orientată spre reformă. Va avea acum în Guvern un bun partener pentru realizarea procesului de reformă”, a declarat Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate

De asemenea, ministrul de externe spune că Republica Moldova se poate dezvolta doar în concordanță cu o agendă reformatoare pro-europeană.

„Considerăm că implementarea acestei agende reformatoare, în concordanță cu Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, reprezintă unica garanție pentru dezvoltarea țării și pentru prosperitatea cetățenilor Republicii Moldova. România va continua să susțină autoritățile din Republica Moldova în procesul de realizare a aspirațiile pro-europene și pe calea reformelor.”, a mai declarat Bogdan Aurescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău