Bogdan Aurescu îi dă replica lui Medvedev: „Atât de penibil și de greșit!”

  • 26 Aprilie 2023 08:53
Bogdan Aurescu îi dă replica lui Medvedev: „Atât de penibil și de greșit!”

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu spune, despre afirmațiile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, referitoare la o „împărțire liniștită” a Ucrainei între vecinii ei, că „România sprijină pe deplin integritatea teritorială” a țării.

„Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că România și alte țări vecine cu Ucraina «visează» să ia «bucăți» din teritoriul ei. Atât de penibil și de greșit! România sprijină pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile sale de a câștiga abominabilul război de agresiune al Rusiei împotriva țării!”, a scris ministrul român de externe pe Twitter, potrivit Digi24.

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marți vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărțire liniștită” a Ucrainei este „mai bună” decât un război mondial și a invocat în context „aspirații” în acest sens ale Poloniei, Ungariei și României, informează TASS.

„Lumea este bolnavă și, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a spus Medvedev, susținând un discurs în fața participanților maratonului „Știința”. El a afirmat că este mai bună o „împărțire liniștită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. „Lăcomia și răutatea, ura, ambițiile sunt mai puternice decât rațiunea și gândirea sănătoasă. Polonia să-și ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, și Ungaria și România visează de mai multe decenii”, a afirmat Medvedev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău