Bogdan Aurescu a vizitat Centrul NATO pentru Operațiuni Aeriene Combinate

  • 29 Octombrie 2015 16:58
Bogdan Aurescu a vizitat Centrul NATO pentru Operațiuni Aeriene Combinate

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a vizitat joi, 29 octombrie, Centrul NATO pentru Operațiuni Aeriene Combinate de la Torrejon (CAOC Torrejon) din Spania.

Aurescu a avut o întrevedere cu șeful acestei structuri, generalul de divizie Ruben Carlos Garcia Servert.

'Ministrul Bogdan Aurescu și interlocutorul său au abordat aspecte privind structura Centrului și activitatea acestuia de monitorizare a traficului aerian pe dimensiunea sudică a NATO, inclusiv România și zona Mării Negre. Totodată, au fost abordate aspecte care vizează modalitatea de cooperare multinațională în ceea ce privește planificarea și coordonarea operațiunilor de poliție aeriană', informează un comunicat al MAE remis AGERPRES.

Totodată, Aurescu a prezentat stadiul operaționalizării, până la finalul acestui an, a facilității antirachetă din cadrul bazei Deveselu și perspectivele integrării sale în sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

În cadrul vizitei, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu unul dintre cei doi ofițeri români care îți desfășoară activitatea în cadrul Centrului de la Torrejon.

Centrul pentru Operațiuni Aeriene Combinate Torrejon face parte din structura de comandă a NATO, fiind subordonat Comandamentului Aerian al Alianței Nord-Atlantice, cu sediul la Baza Aeriană Ramstein din Germania.

Acesta a fost înființat la 1 ianuarie 2013 ca urmare a deciziei șefilor de stat și de guvern Aliați la Summit-ul NATO de la Lisabona din 2010 și a devenit complet operațional în octombrie 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău