Bogdan Aurescu: A doua sesiune este cea mai importantă pentru România pentru că îi avem pe partenerii noștri din Republica Moldova cu noi

  • 30 Noiembrie 2022 12:27
Bogdan Aurescu: A doua sesiune este cea mai importantă pentru România pentru că îi avem pe partenerii noștri din Republica Moldova cu noi

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, că în a doua zi a reuniunii miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO vor fi două sesiuni, din care una dedicată Chinei, dar și combaterii terorismului și a altor amenințări hibride. ”A doua sesiune este cea mai importantă pentru România pentru că îi avem pe partenerii noștri cu noi, partenerii din Balcanii de Vest, partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Bosnia și Herțegovia și Republica Moldova”, a explicat el, citat de News.ro.

”Astăzi, vom mai avea două sesiuni: una dedicată Chinei și consolidării rezilienței în cadrul Alianței și altor teme, desigur: combaterea terorismului, Balcanii de Vest și combaterea altor amenințări hibride. Aceste teme sunt pe agenda primei sesiuni. A doua sesiune este cea mai importantă pentru România pentru că îi avem pe partenerii noștri cu noi, partenerii din Balcanii de Vest, partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Bosnia și Herțegovia și Republica Moldova. Din nou, este pentru prima dată când Moldova participă la o Ministerială a miniștrilor de Externe ai Alianței. Este o premieră binevenită”, a spus Aurescu.

El a mai afirmat că se bucură pentru reușita de a găzdui opentru prima dată o întâlnire a G7 în România, fiind și prima dată când țara noastră a participat la o astfel de reuniune.

Întrebat care este mesajul său principal pentru Georgia, în contextul întâlnirii cu omologul său din această țară, Aurescu a răspuns: ”Am sprijinit întotdeauna aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei. Susținem Declarația Summit-ului de la București din 2008 care a menționat că atât Georgia cât și Ucraina ar urma să devină membri ai Alianței, când condițiile vor fi îndeplinite, și sprijinim acest obiectiv. De aceea am ridicat recent nivelul relațiilor dintre Georgia și România la nivelul de Parteneriat Strategic, în timpul vizitei președintelui Georgiei la București”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
-3,93
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău