Bogdan Aurescu, despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova

  • 01 Decembrie 2014 19:03
Bogdan Aurescu, despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova este foarte important pentru România, iar alegerea pro europeană a Chișinăului nu lasă indiferente autoritățile de la București, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu,

într-un interviu exclusiv la Radio Chișinău.

Într-un interviu pentru Radio Chișinău, Bogdan Aurescu, a explicat scopul vizitei sale în Republica Moldova și importanța scrutinului din 30 noiembrie.

”Am considerat că este foarte important să discut cu principalii actori institutionali și politici din Republica Moldova pentru a vedea împreună care este tendința înspre care se îndreaptă formarea coaliției guvernamentale, pentru a vedea care este răspunsul față de cetățenii Republicii Moldova dat pe 30 noiembrie”, a declarat Bogdan Aurescu.

Relația între România și Republica Moldova este una foarte importantă și profundă, iar alegerea pro europeană a Chișinăului nu lasă indiferente autoritățile de la București, a menționat Bogdan Aurescu. Potrivit oficialului, alegerile din Republica Moldova sunt importante pentru întreaga comunitate europeană.

”Relația între România și Republica Moldova este cea mai de substanță relație pe care o are România cu un alt stat. Aceste alegeri sunt importante nu doar pentru viitorul Republicii Moldova, dar și pentru securitatea României. Pentru că România este stat de graniță al Uniunii Europene și al NATO, iar Republica Moldova este alături de România” a menționat Bogdan Aurescu.

Aceasta este prima vizită al lui Bogdan Aurescu, în Republica Moldova în calitate de ministru de Externe. Oficialul a avut întrevederi cu președintele Nicolae Timofti și cu ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, precum și cu liderii partidelor pro-europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău