Boeing anunță ajustări ale sistemelor de siguranță pentru avioanele 737 Max

  • 28 Martie 2019 08:05
Boeing anunță ajustări ale sistemelor de siguranță pentru avioanele 737 Max

Producătorul de aeronave Boeing a emis modificări ale unor sisteme controversate de control al zborului, care au avut legătură cu două accidente mortale în care au fost implicate avioane 737 Max, în ultimele cinci luni. Totuși, nu este clar dacă avioanele de acest tip, al căror zbor a fost interzis la nivel mondial, în cursul lunii martie, vor avea permisiunea de a se ridica de la sol, relatează Rador.

Anchetatorii nu au stabilit, deocamdată, cauzele celor două accidente. În cadrul modificărilor operate, Boeing va instala ca standard un sistem de avertizare care până acum era opțional în dotarea avioanelor.

Niciunul dintre cele două avioane, cel operat de Lion Air, în Indonezia și cel al Ethiopian Airlines, care s-au prăbușit recent, nu erau dotate cu sistemele de alertă, menite să avertizeze piloții atunci când senzorii produc interpretări contradictorii.

Boeing a anunțat că, în viitor, companiile aeriene nu vor mai fi taxate suplimentar pentru instalarea acestui sistem de siguranță. Totodată, producătorul a emis și o actualizare a software-ului care a avut legătură cu cele două accidente, informează BBC.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău