Actorul Tom Hanks anunță că el și soția sa au coronavirus și sunt spitalizați în Australia

  • 12 Martie 2020 08:49
Actorul Tom Hanks anunță că el și soția sa au coronavirus și sunt spitalizați în Australia

Actorul Tom Hanks și soția sa au fost plasați în carantină într-un spital australian, după ce au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în timp ce vedeta americană se pregătea să filmeze în Australia, au anunțat joi autoritățile din statul Queensland, citate de AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Artistul multipremiat cu Oscar a dezvăluit anterior pe rețelele sociale că are boala, la fel și soția sa, Rita Wilson, în vârstă de 63 de ani, ca și el.

Tom Hanks este prima vedetă de la Hollywood care anunță că a contractat noul coronavirus, care a contaminat peste 125.000 de oameni din întreaga lume și a ucis peste 4.600 de oameni.

''Ne-am simțit un pic obosiți, ca și cum am avea o răceală și dureri musculare (...) Pentru a sta liniștiți, așa cum este recomandat în prezent, am făcut testele pentru coronavirus și au ieșit pozitive'', a scris Tom Hanks pe Instagram.

''Autoritățile sanitare au protocoale care trebuie respectate. Noi, familia Hanks, vom fi testați, ținuți sub observație și izolați cât timp este necesar pentru sănătatea publică. Nu putem face altceva decât să vedem ce se întâmplă de la o zi la alta, nu? Vom ține lumea la curent'', a concluzionat el în mesajul însoțit de o fotografie cu un coș de gunoi din spital și o mănușă de unică folosință.

Cuplul se află în carantină la Spitalul Universitar Gold Coast, potrivit autorităților din Queensland (nord-est).

Unul dintre cei doi fii ai cuplului, Chet, a oferit informații despre starea părinților săi, într-un mesaj video. ''Tocmai am închis telefonul. Sunt în regulă. Nu sunt chiar atât de bolnavi'', a spus el. ''Nu sunt îngrijorați (...) vor lua, desigur, măsurile sanitare de precauție necesare pentru sănătate. ''Nu cred că trebuie să vă faceți multe griji, dar apreciez simpatia și încurajarea tuturor. Cred că totul va fi bine'', a adăugat Chet Hanks.

Tom Hanks se afla alături de soția sa în Australia pregătindu-se pentru turnarea unui film al australianului Baz Luhrmann dedicat lui Elvis Presley și în care actorul de Oscar va juca rolul impresarului ''Regelui'', celebrul ''colonel'' Tom Parker. Producția filmului a fost suspendată.

"Am aflat că un membru care participă la filmul nostru despre Elvis, în prezent în pre-producție pe Gold Coast, în Australia, a fost testat pozitiv pentru COVID-19", au precizat studiourile Warner Bros într-un comunicat de presă trimis AFP, fără a da numele lui Tom Hanks.

"Lucram cu agențiile sanitare australiene competente pentru identificarea și contactarea celor care ar fi putut intra în contact direct cu această persoană", se arată in comunicat.

Primarul Gold Coast, Tom Tate, a declarat că diagnosticul a fost stabilit joi ''foarte devreme''.

"Știrea a fost anunțată de Baz (Luhrmann - n.a.) când toată lumea era acolo și toți au plecat acasă", a spus el. ''Toate persoanele care erau pe platou s-au întors acasă pentru a se plasa în carantină'', a continuat el adăugând că fiica sa se numără printre cei în cauză.

Nu se cunoaște de unde au contractat Tom Hanks și Rita Wilson boala care a infectat peste 140 de persoane în Australia, dintre care trei au murit.

Wilson, care este actriță și cântăreață, a susținut un concert într-un hotel din Brisbane la data de 5 martie și la Opera din Sydney, la 7 martie.

În timpul șederii în Sydney, cuplul a vizitat și cartierul Bondi, renumit pentru plaja sa, care atrage turiști din întreaga lume. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău