BNS solicită anchetarea celor responsabili de difuzarea informațiilor eronate

  • 05 Ianuarie 2015 12:44
BNS solicită anchetarea celor responsabili de difuzarea informațiilor eronate

Biroul Național de Statistică a sesizat astăzi organele de drept pentru identificarea și sancționarea celor care au difuzat date eronate referitoare la componența etnică a populației și limba vorbită, în urma recensământului din mai 2014.

Directorul BNS, Lucia Spoială, a declarat pentru Radio Chișinău că aceste date nu au fost deocamdată procesate și a infirmat faptul că ar fi vorba despre o scurgere de informații.

Aceste date vor fi făcute publice până la sfârșitul anului 2015, pentru că BNS s-a axat pe procesarea datelor mai importante din cadrul chestionarului, a menționat Lucia Spoială.

Ele o să fie făcute publice până la finele anului 2015, fiindcă noi le-am fixat ca întrebări deschise la libera declarație a persoanei și n-am dat întâietate acestor date, din considerentul că ne-am axat pe cele mai principale.

Totodată, directoarea BNS a subliniat că rezultatele finale ale recensământului realizat anul trecut sunt procesate mai greu în comparație cu cel din 2004, pentru că a fost realizat și recensământul locuințelor, iar chestionarul standard a fost completat cu întrebări suplimentare.

Astfel, datele generale vor fi prezentate pe parcursul lunilor februarie-mai 2015, iar celelalte, până la sfârșitul anului în curs, a precizat Lucia Spoială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău