BNS a lansat consultări privind chestionarele propuse pentru Recensământul din 2024

  • 26 Martie 2023 14:30
BNS a lansat consultări privind chestionarele propuse pentru Recensământul din 2024

Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat consultări publice cu privire la proiectele chestionarelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) din anul 2024, scrie Radio Chișinău.

Potrivit BNS, recensământul are drept scop oferirea informației de interes public despre populația rezidentă pe teritoriul Rep. Moldova și locuințele acesteia pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor statului, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică.

Recensământul are ca obiectiv producerea statisticilor oficiale privind: numărul și distribuția teritorială a populației, la cel mai mic nivel teritorial; structura demografică și caracteristici socioeconomice; compoziția gospodăriilor casnice, condițiile de trai, locuințele populației și clădirile în care acestea se situează.

Astfel, în cadrul RPL 2024 vor fi recenzate persoanele fizice, gospodăriile casnice, locuințele și clădirile în care sunt situate locuințele – toate reprezentând unități de recenzare, conform legii. În acest scop, au fost elaborate trei tipuri de chestionare.

Proiectele chestionarelor pot fi consultate aici.

Cei interesați sunt îndemnați să vină cu propuneri până la data de 31 martie 2o23.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău