BNRM va găzdui expoziția de documente „Pace plenară întregii planete”

  • 14 Septembrie 09:39
BNRM va găzdui expoziția de documente „Pace plenară întregii planete”

În contextul Zilei Mondiale a Păcii, marcată anual la 21 septembrie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează expoziția de documente cu genericul „Pace plenară întregii planete!”, pentru a pune accentul pe consolidarea idealurilor de pace in interiorul tuturor națiunilor și popoarelor din lume.

BNRM menționează că expoziția de documente este organizată în contextul în care, anul acesta, se împlinesc 25 de ani de la adoptarea de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite a Declarației și Programului de acțiune privind o cultură a păcii.

Expoziția înserează circa 135 de documente din colecțiile BNRM și transmite un mesaj universal că orice popor, în orice limbă ar vorbi, își dorește paceși identifică valorile, principiile și aspirațiile comune ale tuturor popoarelor pentru menținerea păcii.

Documentele expose în cadrul expoziției elogiază viața pașnică, condamnă ororile războaielor și face apel omenirii de a lupta pentru pace în întreaga lume, este structurată în cinci compartimente: cooperare internațională pentru pace și securitate; războiul și pacea în epoca contemporană; tema păcii și a războiului în opere literare; odă păcii și cultivarea unei culturi a păcii.

Expoziția va fi deschisă până la 14 octombrie 2024, spațiul expozițional, blocul central, etajul II (str. 31 august 1989, 78A). 

BNRM va găzdui expoziția de documente „Pace plenară întregii planete”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:6,69 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău