BNRM | La Nocturna Bibliotecilor tinerii vor obține permise de cititor, gratuit

  • 27 Septembrie 2018 09:11
BNRM | La Nocturna Bibliotecilor tinerii vor obține permise de cititor, gratuit

Biblioteca Națională își va deschide ușile vineri, 28 septembrie, pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le, timp de cinci ore, un program inedit în cadrul ediției a III-a a Nocturnei Bibliotecilor. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Ne edu(ju)căm și creștem împreună”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestării vor avea loc mai multe acțiuni culturale: atelierul de creație „Toaca - un cântec al lemnului”, atelierul de pictură „Desenează un portret”, jocuri educative interactive „O călătorie către descoperirea Europei”, master-class de restaurare a documentelor, excursie imaginară prin muzeele lumii, tur interactiv „Călătorie în lumea limbilor străine”, „Descoperim secretele culturii antice” la Muzeul Cărții, vizionare de film în limba engleză „Without Paddle”, vizite ghidate prin bibliotecă și în locurile cu acces închis pentru utilizatorii bibliotecii și alte surprize.

Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani biblioteca va oferi posibilitatea obținerii permisului de cititor în mod gratuit.

Vizitatorii sunt așteptați cu începere de la ora 16.00. Intrarea este liberă.

Nocturna Bibliotecilor este organizată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova, susținută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și este o sărbătoare a cărții și a bibliotecii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău