BNM vrea să schimbe regulile de stabilire a cursului oficial al leului moldovenesc

  • 23 August 2021 14:42
BNM vrea să schimbe regulile de stabilire a cursului oficial al leului moldovenesc

Banca Națională a Moldovei anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei pentru modificarea Regulamentului privind stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc față de valutele străine. Inițiativa este conformă art. 20 alin.(1) lit. a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, scrie Bizlaw.

Potrivit băncii centrale, elaborarea proiectului derivă din intenția Băncii Naționale a Moldovei de a introduce prevederi suplimentare în regulament, în scopul asigurării optimizării procesului de analiză a informației recepționate în cadrul rapoartelor cu privire la sumele de valută străină cumpărate și vândute de către bănci contra lei moldovenești, precum și a eficientizării măsurilor de supraveghere conexe în contextul procedurilor de AML. Versiunea în vigoare a regulamentului poate fi accesată aici, scrie sursa citată.

În context, Banca Națională a Moldovei solicită părților interesate să prezinte propuneri și recomandări de modificare a normelor în vigoare. Acestea pot fi expediate până în data de 3 septembrie, la adresa bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău