BNM urmează să emită mai multe monede comemorative

  • 15 Aprilie 2015 15:41
BNM urmează să emită mai multe monede comemorative

Mai multe monede comemorative urmează să fie emise în anul 2015 de către Banca Națională a Moldovei, potrivit unei hotărâri aprobate miercuri, 15 aprilie, de către membrii Guvernului.

Este vorba despre monede de argint în memoria poetului Grigore Vieru cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naștere, în memoria actorului de teatru și film, Constantin Constantinov cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naștere și în memoria Mariei Bieșu cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naștere.

Monede de aur și de argint urmează să fie emise, de asemenea, în memoria marelui cărturar român basarabean și unul din liderii Marii Uniri de la 1918,  Constantin Stere.

Biserica de Lemn ”Adormirea Maicii Domnului, și Muzeul Satului din Chișinău vor fi de asemenea imaginea unor monede de argint emise în scop numismatic și comemorativ în acest an.

Seria ”Cartea Roșie a Republicii Moldova” va fi completată cu o monedă de argint care reprezintă broasca țestoasă de baltă.

Din 1996 Banca Națională a Moldovei a emis 114 monede jubiliare și comemorative cu diverse valori nominale și tematici. Emiterea acestora nu necesită alocarea de mijloace bugetare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău