BNM lansează cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”

  • 21 August 2023 14:38
BNM lansează cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”

Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează în perioada 21-29 august un concurs pentru selectarea participanților la cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”, destinată masteranzilor și studenților din ultimul an de licență de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, BNM precizează că proiectul este realizat în colaborare cu Banca Națională a României (BNR), alături de Academia de Studii Economice din București (ASE). Participanții vor avea parte de o experiență de studiu inedită și vor purta discuții cu personalități din domeniul financiar-bancar din România, în mod special cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Cea de-a doua ediția a „Școlii finanțelor moderne” va lua startul la Chișinău cu o întrevedere cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și va continua la București, România, având și un program cultural în orașele Iași, Brașov, Suceava și Sinaia. La final, participanții vor primi un certificat semnat de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

„Școala finanțelor moderne” a fost lansată în luna iulie anul curent, cu o periodicitate de două ori pe an. Participarea studenților la „Școala finanțelor moderne” este susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA), care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară.

Prin realizarea acestui proiect, organizatorii își propun să intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tineretului studios din Republica Moldova, care să contribuie ulterior atât la fortificarea breslei de economiști, cât și la incluziunea financiară a cetățenilor Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău