BNM își extinde parteneriatele de cooperare cu universitățile din Republica Moldova

  • 14 Februarie 14:57
BNM își extinde parteneriatele de cooperare cu universitățile din Republica Moldova

Banca Națională a Moldovei (BNM) și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) au încheiat astăzi un acord de cooperare, arată un comunicat al BNM. Documentul a fost semnat de guvernatoarea Anca Dragu si rectorul USARB, Natalia Gașițoi.

„Trebuie să facem tot ce putem ca să încurajăm tinerii să rămână acasă și să le oferim pregătire, înțelegere, locuri de muncă atractive. Suntem foarte interesați să avem aceste discuții, precum și să dezvoltăm partea de educație financiară în general”, a menționat Anca Dragu.

La rândul ei, Natalia Gașițoi a ținut să sublinieze importanța intensificării colaborării între instituția de învățământ și BNM: „Acest acord va deschide calea spre noi proiecte de perspectivă. Suntem siguri că vor reuși să ne oferim unii altora suportul necesar, ca să aducem îmbunătățiri esențiale procesului de pregătire a tinerilor specialiști.”

Acordul prevede, cu precădere, oferirea de oportunități de stagiu în cadrul băncii centrale pentru studenții universității, dar și perfecționări pentru cadrele didactice, care să răspundă nevoii de conectare permanentă cu evoluțiile pieței financiar-bancare. Părțile îți propun, de asemenea, să colaboreze în cadrul elaborării tezelor de licență, de masterat și de doctorat axate pe tematici ce țin de activitatea financiar-bancară. La fel, BNM va oferi suport în ajustarea conținuturilor din planurile de învățământ pe domeniile respective la ultimele evoluții din domeniul economic și financiar.

Prin acordul semnat astăzi, BNM își susține angajamentul de implicare activă în procesul de formare profesională a specialiștilor și ajustarea acestuia la necesitățile în schimbare continuă a pieței financiar-bancare, precum și de racordare a activităților educaționale în domeniul financiar-bancar la standardele europene. Asemenea acorduri au fost semnate anterior de către BNM cu Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Guvernatoarea BNM s-a aflat astăzi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde a susținut o prelegere pentru studenți cu tema: „Rolul Băncii Naționale a Moldovei. Inflația - de ce apare și ce instrumente are statul pentru a menține stabilitatea prețurilor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău