BNM invită tinerii la evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”

  • 24 Octombrie 2022 19:16
BNM invită tinerii la evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”

Elevii și studenții interesați de avantajele pe care le oferă cunoștințele în domeniul financiar într-o lume modernă sunt invitați să participe pe 28 octombrie la evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”. Acțiunea este organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) în cadrul proiectului „Învață! Dă sens banilor”, transmite IPN.

Cea de-a IV-a ediție a evenimentului va începe în sala de expoziții a Băncii Naționale, în care vizitatorii vor putea admira colecția de monede comemorative și jubiliare emise de instituție, dar și monede ale altor țări. Excursioniștii vor afla istoria leului moldovenesc și cum ajung banii în economie, ulterior vor urmări o prezentare despre semnele de siguranță ale monedei naționale.

Fiecare grup va merge la o bancă  licențiată pentru a cunoaște ce reprezintă și cum funcționează aceasta, de ce are nevoie de o bancă un cetățean sau economia. Pe parcursul vizitei vor fi simulate situații în care tinerii vor trebui să ia decizii financiare la fel ca și maturii, pentru o gestionare mai bună a banilor proprii, se precizează într-un comunicat de presă al BNM.

Excursiile vor fi organizate în baza listelor întocmite în prealabil pentru grupuri de până la 30 de persoane, cu vârste de peste 12 ani. Elevii vor fi însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata evenimentului. Solicitările pot fi transmise până pe 26 octombrie 2022, ora 16.00, la adresa electronică [email protected].

Evenimentul va avea loc cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii marcate în fiecare an la 31 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău