BNM: În aprilie situația pe piața valutară s-a îmbunătățit

  • 20 Mai 2022 19:49
BNM: În aprilie situația pe piața valutară s-a îmbunătățit

În aprilie situația pe piața valutară s-a îmbunătățit. Cererea netă de valută din partea agenților economici a fost acoperită în proporție de 67,6% prin oferta netă de valută de la persoanele fizice, transmite IPN cu referire la Banca Națională a Moldovei.

Ca rezultat al operațiunilor de schimb valutar cu persoanele fizice s-a înregistrat o ofertă netă de valută de 127,4 milioane de dolari. Totodată, cererea netă de valută din partea agenților economici s-a cifrat la 188,5 milioane de dolari.

În aprilie BNM a intervenit pe piața interbancară locală atât prin procurare, cât și prin vânzare de valută, pe ansamblul lunii înregistrându-se vânzări nete în volum de 0,05 milioane de dolari.

Leul moldovenesc s-a depreciat în aprilie în medie cu 0,3% în raport cu dolarul SUA, până la 18,4274  lei pentru 1 dolar, comparativ cu 18,3739 lei pentru un dolar în luna martie.

Luând în considerare anticipările inflaționiste și evoluția pieței ca urmare a majorării tarifelor la resursele energetice, care se manifestă la nivel internațional și, respectiv, în Republica Moldova, precum și situația geopolitică, BNM monitorizează cu atenție evoluțiile și va interveni prin politica sa monetară pentru a crea condiții adecvate pe piața monetară, de credit și valutară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău