BNM împlinește 30 de ani de la fondare

  • 01 Iunie 2021 11:03
BNM împlinește 30 de ani de la fondare

Banca Națională a Moldovei (BNM) împlinește 30 de ani de la fondare, pe data de 4 iunie. Cu această ocazie, organizează o serie de evenimente. Începând cu ziua de astăzi, 1 iunie, banca centrală va lansa seria video „Oamenii BNM”. Pe parcursul a 30 de zile, pe platformele sale de comunicare va fi publicată câte o poveste a unui angajat, care își va împărtăși experiența de membru al echipei Băncii Naționale, precum și momente din viața personală, transmite IPN.

În contextul aniversării, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, remarcă că data de 4 iunie este o dată esențială în afirmarea independenței Republicii Moldova. „Cu 30 de ani în urmă a fost înființată Banca Națională a Moldovei, iar astfel au fost puse bazele sistemului bancar, fără de care nu a fost posibilă inițierea tranziției la economia de piață. În acest răstimp, sistemul bancar a fost supus multor teste, am acumulat cunoștințe, experiență și am certitudinea că vom continua calea reformelor cu tenacitate și responsabilitate, construind un sistem bancar puternic, transparent și demn de încredere, așa cum ne dorim”, subliniază Octavian Armașu, citat dintr-un comunicat de presă.

Tot astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, banca centrală va veni alături de preșcolari din diferite colțuri ale țării pentru a-i însoți online „În lumea lui Bănuț”, eveniment de educație financiară, în cadrul căruia copiii vor lua cunoștință într-o manieră ușor accesibilă de istoria banilor, semnele de siguranță ale monedei naționale și vor face un tur virtual al BNM.

Pe data de 4 iunie va fi organizată conferința de nivel înalt „Recuperarea economică în post-pandemie: realități și perspective”. Evenimentul va reuni oficiali ai Republicii Moldova și ai organizațiilor internaționale, guvernatori ai băncilor centrale din alte state, reprezentanți ai băncilor comerciale locale, ai mediului de afaceri, precum și experți economici. Conferința va oferi oportunitatea unui schimb dinamic de opinii și experiență cu privire la rolul băncilor centrale și cel al comunității bancare în sprijinul economiei după criza pandemică. Agenda va cuprinde aspecte ce țin de provocările post-pandemie ale băncilor centrale, abordarea riscului sistemic, cadrul de menținere a stabilității financiare ș.a. Conferința își propune să releve modul în care pandemia a schimbat lucrurile și posibilitățile unei dezvoltări ulterioare corespunzătoare. Reuniunea se va desfășura online și va fi transmisă în direct pe toate platformele de comunicare ale Băncii Naționale (pagina web, Facebook, Youtube).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău