BNM i-a permis lui Oleg Voronin să dețină 50% din capitalul social al FinComBank

  • 05 Octombrie 2018 15:41
BNM i-a permis lui Oleg Voronin să dețină 50% din capitalul social al FinComBank

Banca Națională a Moldovei (BNM) i-a permis acționarului FinComBank, Oleg Vroronin, fiul fostului președinte, Vladimir Voronin, să-și majoreze cota în capitalul acestei bănci până la 50%. Tranzacțiile desfășurate la Bursa de Valori sunt efectuate în cadrul „aprobării prealabile deținute".

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la un comunicat al FinComBank, Oleg Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai băncii, iar din anul 2010 este președintele Consiliului de administrare al băncii.

Mold-street.com scria că Oleg Voronin deținea 12,47% de acțiuni, iar împreună cu familia controla circa 20% dintre acțiunile FinComBank. 
Amintim că BNM a sancționat în iunie curent această bancă, fiindu-i aplicată o amendă de 362.141 lei. 

Decizia a fost luată deoarece banca nu a respectat unele cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

De asemenea, banca nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău