BNM găzduiește o misiune a OCDE în domeniul educației financiare

  • 25 Octombrie 2018 10:08
BNM găzduiește o misiune a OCDE în domeniul educației financiare

O misiune a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) se află la Chișinău, în perioada 24-26 octombrie, pentru a evalua situația educației financiare în Republica Moldova. Misiunea are programare întrevederi cu reprezentanții autorităților publice, sectorului bancar și ai organizațiilor neguvernamentale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Banca Națională a Moldovei, se spune că în cadrul discuțiilor participanții vor aborda prioritățile educației financiare pentru Moldova în contextul punerii în aplicare a unui nou proiect de asistență tehnică finanțat de Ministerul de Finanțe al Olandei, sub patronajul OCDE și Rețeaua Internațională privind Educația Financiară (International Network on Financial Education, INFE).

Proiectul va fi realizat timp de cinci ani (2018-2022) și este destinat Republicii Moldova și altor țări din regiune: Bulgaria, Croația, Georgia, Macedonia, Muntenegru și România. Scopul principal al acestuia este implementarea și consolidarea inițiativelor de educație financiară în țările participante.

OCDE a fost creată în 1961 și reprezintă un forum în care guvernele pot colabora pentru a împărtăși experiențe și a căuta soluții la problemele comune. Scopul activității organizației este de a promova politici care să contribuie la bunăstarea economică și socială a oamenilor din întreaga lume.

sursa: ipn

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău