BNM ar putea prelungi desemnarea unui administrator temporar ori de câte ori va fi necesar

  • 27 Septembrie 2018 15:25
BNM ar putea prelungi desemnarea unui administrator temporar ori de câte ori va fi necesar

Banca Națională a Moldovei ar putea prelungi, în mod excepțional, perioada de desemnare a unui administrator temporar al unei bănci ori de câte ori va fi necesar. Prevederile se conțin într-un proiect de modificare a Legii privind redresarea și rezoluția băncilor, votat în prima lectură în ședința de joi, 27 septembrie, a Parlamentului, transmite IPN.

Perioada de desemnare a unui administrator temporar nu trebuie să depășească un an. BNM, în calitate de autoritate competentă, este responsabilă pentru a determina în ce măsură sunt îndeplinite condițiile pentru menținerea unui administrator temporar și pentru a justifica o astfel de decizie în fața acționarilor.

Potrivit autorilor, care sunt deputații democrați Andrian Candu și Sergiu Sârbu, în prezent, această perioadă poate fi reînnoită, în mod excepțional, în cazul în care condițiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Legislația în vigoare nu prevede de câte ori poate fi prelungită perioada de desemnare a unui administrator temporar.

Modificările urmează a fi votate în lectură finală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău