BNM - angajată în realizarea proiectelor de educație financiară a populației și pregătirea specialiștilor

  • 02 Iulie 2019 14:24
BNM - angajată în realizarea proiectelor de educație financiară a populației și pregătirea specialiștilor

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la inaugurarea FINPractice - Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor din Republica Moldova, găzduit de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău.

„Vă asigur de toată susținerea și deschiderea Băncii Naționale pentru acest proiect”, a menționat șeful băncii centrale. Oficialul a subliniat că proiectul reliefează parcursul spre o economie dezvoltată, întrucât evoluția sectorului financiar-bancar solicită din partea participanților pieței o îmbogățire continuă a cunoștințelor și adaptarea la noile cerințe, care devin tot mai complexe.

„Considerăm că este un proiect ce pune temelia pentru un alt model de economie, pe care sperăm să îl construim într-un viitor previzibil, iar pentru aceasta e nevoie de cetățeni care înțeleg ce înseamnă instrumentele financiare moderne și le utilizează. Numai în acest fel, putem dezvolta o clasă medie, care va sta la baza creșterii economice sustenabile”, a spus șeful băncii centrale.

Octavian Armașu a menționat că Banca Națională rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educație financiară a populației și a mulțumit Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova pentru suportul acordat în implementarea proiectului „Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor în Republica Moldova”.

Proiectul este realizat în baza Memorandumului de înțelegere semnat în 2018 de către Banca Națională, Comisia Națională a Pieței Financiare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe.

Beneficiarii sunt atât angajați ai sectorului bancar și non-bancar, cât și tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ cu profil economic din țară și administratori ai companiilor start-up. Aceștia au posibilitatea să își dezvolte competențele profesionale, să studieze noile reglementări prudențiale privind implementarea standardelor Basel III, domeniul asigurărilor, precum și bazele antreprenoriatului. Cursurile de instruire sunt gratuite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
26
Thu
24

Curs oficial BNM 15 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 -0.0000
USD 16.7051 -0.0000
RON 4.0919 -0.0000
UAH 0.6112 -0.0000
RUB 0.2276 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău