BNM a revizuit în scădere prognoza asupra inflației

  • 05 Mai 2016 12:01

Banca Națională a Moldovei a revizuit în scădere prognoza asupra inflației atât pentru acest an, cât și pentru anul viitor, potrivit Raportului asupra inflației pe termen mediu.Guvernatorul BNM Sergiu Cioclea a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest an prețurile la majoritatea produselor și serviciilor vor continua să crească, chiar…

Banca Națională a Moldovei a revizuit în scădere prognoza asupra inflației atât pentru acest an, cât și pentru anul viitor, potrivit Raportului asupra inflației pe termen mediu.

Guvernatorul BNM Sergiu Cioclea a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest an prețurile la majoritatea produselor și serviciilor vor continua să crească, chiar dacă mai puțin decât era prognozat anterior.

Astfel, pe parcursul lui 2016, rata anuală a inflației se va plasa la nivelul de 7 la sută, în scădere cu 3,1 puncte procentuale față de prognoza anterioară.

Trendul inflaționist va fi influențat de nivelul remitențelor și importurilor, o stabilizare fragilă a monedei naționale, precum și de recesiunea înregistrată de economia Federației Ruse, ca urmare a scăderii prețurilor la petrol.

Raportul subliniază că scumpirile vor continua și în 2017, chiar dacă într-un ritm mult mai temperat, iar prognoza inflației a fost stabilită la un nivel de 4,8 la sută, în scădere cu 1,8 puncte procentuale față de estimările precedentului Raport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău