BNM a lansat concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative

  • 21 Aprilie 2023 10:14
BNM a lansat concursul de design pentru monedele jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei a lansat concursul de design pentru monede jubiliare și comemorative, anul 2023. Proiectele pot fi prezentate până la 19 mai, ora 14.00, transmite IPN.

Proiectele de design vor fi elaborate la următoarele tematici: Seria „Personalități”, „Monumentele Moldovei”, „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”, „Alteleˮ.

Sunt eligibili pentru participare persoanele fizice de la 18 ani, precum și persoanele juridice care își pot expune viziunea grafică asupra viitoarelor monede. Numărul de desene prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat. Candidații sunt obligați să respecte drepturile de autor și cele conexe. Prin participare, autorul designului își exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal, a precizat Banca Națională a Moldovei.

Cerințele privind designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii importante pot fi consultate în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare și comemorative.

Prima monedă comemorativă a fost emisă de Banca Națională a Moldovei în 1996, la 5 ani de la Proclamarea Independentei Republicii Moldova. Monedele comemorative au valoare numismatică și pot fi folosite ca mijloc de plată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău