BNM a împrumutat BEM și BS cu 3,3 miliarde de lei

  • 18 Decembrie 2014 19:33
BNM a împrumutat BEM și BS cu 3,3 miliarde de lei

Banca Națională a Moldovei a acord un împrumut de 3,3 miliarde de lei Băncii de Economii și Băncii Sociale, care se află în prezent în gestiunea BNM, potrivit unui raport publicat de Fondul Monetar Internațional.

Într-un comunicat de presă al Băncii Naționale, se precizează că după introducerea administrării speciale la aceste bănci, BNM a întreprins măsuri ferme pentru a asigura buna funcționare a acestor instituții financiare și a proteja depunerile clienților. ”O bancă centrală are la dispoziție mai multe posibilități și instrumente pentru a asigura stabilitatea financiară a sistemului bancar. Banca Națională a Moldovei a optat pentru acordarea creditelor de urgență, deoarece această metodă asigură cel mai rapid stabilitatea băncilor, evitarea riscurilor suplimentare și siguranța depozitelor persoanelor fizice și juridice”, se precizează în comunicat.

Amintim că BNM a preluat gestionarea acestor două bănci la sfârșitul lunii noiembrie, iar statul controlează din nou pachetul majoritar de la Banca de Economii.

BNM investighează o serie de operațiuni suspecte efectuate de băncile vizate în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău