BNM a anunțat câți bani au rambursat cele trei bănci implicate în fraudă

  • 02 Aprilie 2018 15:55
BNM a anunțat câți bani au rambursat cele trei bănci implicate în fraudă

Cele trei bănci implicate în frauda bancară au rambursat, din momentul retragerii licențelor și până la sfârșitul anului trecut, circa un miliard de lei din cele peste 14 miliarde de lei acordate sub formă de credite de urgență.

Potrivit BNM, Banca de Economii, Banca Socială și Unibank mai au de întors statului încă circa 13,05 miliarde de lei din valoarea totală a împrumutului. În același timp, Banca arată într-un comunicat că există în total 179 de acțiuni în judecată în care băncile au calitatea de reclamant, iar suma totală solicitată în instanță în cadrul acestor acțiuni este de 7,539 miliarde de lei. 

Datele prezentate mai relevă că sunt pe rol 46 de dosare penale, iar autoritățile speră că în urma soluționării acestora să fie obținută suma totală de 31,337 miliarde de lei. BNM mai comunică și despre faptul că valoarea titlurilor executorii în cazul celor trei bănci aflate în proces de lichidare este de circa 13,07 miliarde de lei, însă acestea se află încă în proces de executare. Cele executate parțial sau total au o valoare de 29,7 milioane de lei. Alte titluri care au fost întoarse băncilor din cauza că nu pot fi executate au o valoare totală de 30,56 milioane de lei. 

În cadrul licitațiilor privind vânzarea activelor băncilor a fost obținută suma de 37,876 milioane de lei. 

Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au rămas fără licență pe 16 octombrie 2015 după ce au fost implicate în frauda de circa un miliard de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău