Blue Guardian - Primul exercițiu internațional al operatorilor de drone

  • 13 Iulie 2021 11:40
Blue Guardian - Primul exercițiu internațional al operatorilor de drone

Luni a început în Israel exercițiul Blue Guardian la care participă operatori de drone din Statele Unite, Germania, Italia, Franța, Regatul Unit și Israel. Scopul acestui exercițiu este de a întări colaborarea în vederea executării unor misiuni în comun, transmite defenseromania.ro.

Echipaje din Statele Unite, Germania, Italia, Franța și Regatul Unit vor practica zboruri comune și misiuni operaționale de la Baza Aeriană Palmachim din Israel alături de operatorii IAF, transmit Forțele Aeriene Israeliene, notează sursa citată

Exercițiul va dura două săptămâni timp în care operatorii de drone vor învăța reciproc în vederea unei viitoarei cooperări internaționale în domeniul revoluționar al dronelor.

"Blue Guardian", condus de Divizia RPAV a IAF este primul exercițiu internațional de formare al operatorilor de drone din lume. ”Acest exercițiu are o mare semnificație pentru Israel și are multă valoare internațională”, a spus comandantul IAF, generalul Amikam Norkin. ”Statul Israel este un pionier în domeniul dronelor și exercițiul servește ca o platformă pentru învățarea reciprocă”, a mai spus acesta.


”Israelul este considerat un lider mondial în domeniul tehnologiei dronelor”, a explicat locotenentul colonel, comandant al Escadrilei 166 Fire Birds, care operează drone Kochav -  Hermes 900. ”Tehnologia avansată dezvoltată de industria de securitate israeliană, sutele de ore de zbor pe care le-am adunat în ultimele două decenii și competența înaltă a operatorilor noștri au dus la o reacție ridicată din partea țărilor pe care le-am invitat să participe la acest exercițiu", a mai spus comandatul Escadrilei 166.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău