Bloomberg: Hackeri din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse, au atacat calculatoarele Partidului Republican

  • 07 Iulie 2021 10:22
Bloomberg: Hackeri din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse, au atacat calculatoarele Partidului Republican

Hackeri care fac parte din gruparea „Cozy Bear”, asociată cu serviciile de informații ruse, au atacat informatic, săptămâna trecută, calculatoarele Comitetului Național al Partidului Republican, conform unor surse anonime citate de Bloomberg, transmite g4media.ro.

Potrivit sursei citate, același grup de hackeri a fost acuzat, de asemenea, că a atacat calculatoarele Partidului Democrat, în anul 2016.

Reprezentanții Partidului Republican au negat însă, în repetate rânduri, că a existat acest atac cibernetic. „Nu există nicio probă că Partidul Republican a fost atacat de hackeri sau că a fost furată vreo informație”, a declarat purtătorul de cuvânt Mike Reed.

După publicarea poveștii, șeful de cabinet Richard Walters a declarat că un colaborator terț, Synnex Corp., a fost atacat de hackeri: „Am blocat imediat întregul acces din conturile Synnex către cloudul nostru”, a declarat acesta.

„Echipa noastră a lucrat cu Microsoft pentru a verifica sistemele și după investigație, nicio informație a Partidului Republican nu a fost accesată. Vom continua să lucrăm cu Microsoft și cu oficiali federali pe această problemă”, a mai declarat acesta.

Săptămâna trecută, un atac ransomware de amploare a blocat datele a sute de companii mici din întreaga lume, inclusiv multe din Statele Unite. Cu toate acestea, compania Kaseya a anunțat că atacul nu reprezintă o amenințare pentru infrastructura critică a SUA.

Atacul cibernetic este cel mai recent dintr-o serie de intruziuni din partea hackerilor care au făcut o afacere profitabilă din a bloca datele organizațiilor în schimbul plăților în monedă digitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,14 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău