Bloomberg: De ce prăbușirea suferită de Bitcoin reprezintă o victorie majoră pentru criptomonede

  • 22 Mai 2021 17:20
Bloomberg: De ce prăbușirea suferită de Bitcoin reprezintă o victorie majoră pentru criptomonede

Pentru mulți, piața criptomonedelor reprezintă un motiv de speculație pură, însă pentru alții spațiul crypto este mult mai mult decât o serie de instrumente speculative. Dacă pentru prima categorie ziua de miercuri a fost una extrem de proastă, pentru ceilalți a fost o victorie, întrucât a arătat că sistemul funcționează în condiții de stres, arată o analiză Bloomberg, preluată de DIGI24.ro.

Pentru mulți, piața criptomonedelor reprezintă un motiv de speculație pură. Pentru acest tip de oameni, ziua de miercuri a fost una extrem de proastă, indicele Bloomberg Galaxy Crypto suferind un declin de 19,2%, cea mai gravă scădere din ultimul an.

Însă pentru alții, spațiul crypto este mult mai mult decât o serie de instrumente speculative, semnificând construirea unui nou sistem financiar. Pentru ei, ziua de miercuri a reprezentat o victorie imensă care ar putea intra în istorie drept unul dintre cele mai bune momente din piața monedelor digitale, întrucât sistemul a funcționat cum trebuie în condiții de stres extrem, scrie publicația americană Bloomberg,citată de Mediafax.

Într-adevăr, miercuri au fost descoperite o serie de probleme, precum costurile ridicate pe care le impun tranzacțiile în momente marcate de volatilitate. Însă problema era deja cunoscută, iar platformele crypto funcționează la o capacitate de 100%. În plus, soluțiile de îmbunătățire a capacității și eficienței ar trebui să fie complet operaționale până la sfârșitul anului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău