Bloomberg: Aeroflot ar putea să înceapă să demonteze aeronavele pentru piese de schimb

  • 23 Mai 2022 13:11
Bloomberg: Aeroflot ar putea să înceapă să demonteze aeronavele pentru piese de schimb

Din cauza lipsei de piese, compania aeriană rusă Aeroflot ar putea începe în curând să demonteze aeronave pentru piese de schimb, relatează Agenția de presă Bloomberg, referindu-se la estimările experților, potrivit Agenției de presă TASS.

Potrivit agenției, majoritatea aeronavelor companiei sunt modele Airbus și Boeing. Experții estimează că rezervele companiei aeriene sunt suficiente pentru trei luni, după care aeronava poate fi demontată pentru piese de schimb. Publicația scrie că înlocuirea modelelor importate cu avioane de fabricație rusă nu va putea acoperi necesarul. Pe 7 aprilie, Departamentul pentru Comerț al SUA a privat Aeroflot și alte companii aeriene ruse de acces la produsele fabricate în Statele Unite și a interzis reexportul acesteia din alte țări. Anterior, pe 24 februarie, Statele Unite au impus restricții la exportul de produse de aviație în Rusia.

Toate aeronavele fabricate în SUA sau care conțin mai mult de 25% din piesele fabricate în America trebuie să obțină o licență specială dacă sunt programate să fie livrate în Federația Rusă sau Belarus. De asemenea, Statele Unite au interzis, ca parte a măsurilor de control asupra exporturilor, întreținerea aeronavelor care au vizitat Rusia.

Lista de avioane publicată de agenție includea 99 de avioane Boeing operate de transportatori ruși de pasageri și marfă, inclusiv Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air și Aviastar. Pe listă figurează și o aeronavă Gulfstream G650 deținută de omul de afaceri rus Roman Abramovici.

Ulterior s-a raportat despre extinderea listei, unde au fost incluse alte 73 de companii - Boeing, Pobeda, Rossia, Alrosa, S7 Airlines, Pegas Fly și Royal Flight, Atran.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău