Blogger din Vietnam, condamnat la șase ani de închisoare în urma unor postări pe Facebook

  • 07 Iunie 2019 11:36
Blogger din Vietnam, condamnat la șase ani de închisoare în urma unor postări pe Facebook thanhnien.vn

Nguyen Ngoc Anh, un activist de mediu, a fost condamnat la șase ani de închisoare în Vietnam pentru postări „împotriva statului” pe Facebook, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Nguyen a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru „crearea, depozitarea, distribuirea și propagarea unor materiale și produse care se opun statului Republicii Socialiste Vietnam”, în legătură cu o serie de postări de pe Facebook din 2018, mai scrie sursa citată.

Nguyen a fost arestat în septembrie pentru distribuirea și redactarea unor postări pe Facebook în care ar fi făcut apel la oameni să participe la proteste pașnice în iunie.

El a făcut referire de asemenea și la dezastrul de mediu provocat de compania taiwaneză Fermosa în 2016. Atunci, firma a deversat deșeuri toxice în ocean în apropiere de coasta Vietnamului, ucigând astfel milioane de pești. Conform rapoartelor, postările lui Nguyen au primit până la 45.000 de aprecieri.

Din 2017 numărul bloggerilor și activiștilor de pe rețelele sociale care critică guvernul care au fost arestați în Vietnam a crescut semnificativ.

Condamnarea lui Nguyen a fost condamnată de Uniunea Europeană

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău