Blocurile sanitare din 25 de instituții de educație vor fi reabilitate

  • 29 August 2023 19:07
Blocurile sanitare din 25 de instituții de educație vor fi reabilitate

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, anunță finalizarea etapei de selectare și aprobare a proiectelor de reabilitare a blocurilor sanitare în școli.

Până la sfârșitul acestui an, 25 de instituții educaționale vor beneficia de blocuri sanitare moderne, cu intervenții menite să îmbunătățească condițiile de igienă și să asigure un mediu adecvat de învățare și dezvoltare pentru elevii din Republica Moldova.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei, finanțați din bugetul de stat.

Unul dintre exemplele reprezentative ale acestei inițiative este proiectul Gimnaziului din s. Ciuciulea, raionul Glodeni, unde intervențiile de renovare a blocurilor sanitare și a sistemului interior de canalizare vor aduce îmbunătățiri semnificative condițiilor de igienă pentru aproximativ 300 de elevi și 40 de cadre didactice. Valoarea acestui proiect este de aproape 1 milion de lei.

De asemenea, se va implementa un proiect similar în Gimnaziul Bălășești din s. Bălășești, raionul Sîngerei, cu o alocare financiară de aproximativ 430 de mii de lei din partea Guvernului Republicii Moldova.

Elena Neaga, primarul localității, subliniază importanța deosebită a acestor proiecte pentru comunitate: " Pentru noi acest proiect constituie o dovadă clară a angajamentului Guvernului Republicii Moldova de a oferi elevilor un mediu propice învățării și dezvoltării personale. Prin modernizarea infrastructurii școlare și asigurarea unor standarde ridicate de igienă și sanitație, construim un viitor mai bun, Acasă".

Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală precizează că monitorizează 4 programe naționale în desfășurare, având ca obiective îmbunătățirea infrastructurii rurale, furnizarea de servicii pentru copiii mici și modernizarea instituțiilor educaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău