Blocul socialiștilor și comuniștilor a boicotat ședința parlamentului. Maia Sandu a susținut un discurs neașteptat în legislativ: Ani la rând pretinși politicieni ne-au dezbinat și au folosit tot felul de minciuni ca să primească beneficii personale

  • 17 Martie 2023 12:21
Blocul socialiștilor și comuniștilor a boicotat ședința parlamentului. Maia Sandu a susținut un discurs neașteptat în legislativ: Ani la rând pretinși politicieni ne-au dezbinat și au folosit tot felul de minciuni ca să primească beneficii personale

Blocul comuniștilor și socialiștilor a boicotat astăzi, 17 martie, ședința legislativului. Comunistul Vladimir Voronin a anunțat că nu va participa la ședințele legislativului până la decizia Curții Constituționale referitor la adoptarea de către Parlament în lectură finală, a proiectului de lege potrivit căruia limba română va lua locul „limbii moldovenești”, „limbii oficiale”, „limbii de stat” și „limbii materne” în toată legislația din R. Moldova, inclusiv în Constituție. Președinta Maia Sandu a susținut un discurs neașteptat în plenul Parlamentului, transmite Radio Chișinău.

Vladimir Voronin, a anunțat că va boicota ședințele plenare ale Legislativului, în semn de protest față de introducerea în legislația națională inclusiv în Constituție, a sintagmei limba română. Într-o declarație, făcută publică de către colega sa Inga Sibova, Vladimir Voronin anunță că nu va mai participa la ședințele Parlamentului până când Curtea Constituțională nu se va pronunța pe marginea unei contestații depuse de BECS pe marginea acestui subiect.

Președinta Maia Sandu a susținut un discurs neașteptat în plenul Parlamentului astăzi, 17 martie. 

În 2030 R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE. Acum, este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familie Europene. Avem susținerea statelor IE, moldovenii au ales calea europeană. Timp de 3 decenii Moldova condusă de diferite partide, politicieni, a încercat să meargă pe mai multe drumuri: toate au eșuat. În timp ce statele au devenit membre UE - oferă acum bunăstare și siguranță pentru cetățenii lor, Moldova abia iese din captivitate. 

Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți, oligarhi și vă întreb stimați deputați care nu susțineți aderarea Moldovei la UE: Ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric și să recunoașteți că o alte cale de dezvoltare pentru Moldova decât cea a integrării europene nu există. Este unicul drum care asigură Moldova ca țară liberă și puternică. Ani la rând pretinși politicieni ne-au dezbinat și au folosit tot felul de minciuni ca să primească beneficii personale”, a declarat șefa statului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău