Blocul prăbușit în Miami: Autoritățile renunță la căutarea de supraviețuitori | Bilanțul tragediei este de 54 de morți și 86 de răniți

  • 08 Iulie 2021 11:56
Blocul prăbușit în Miami: Autoritățile renunță la căutarea de supraviețuitori | Bilanțul tragediei este de 54 de morți și 86 de răniți

Echipele de salvare au decis să încheie operațiunile de căutare a supraviețuitorilor printre dărâmăturile imobilului prăbușit pe 24 iunie în Florida, a anunțat miercuri primarul comitatului Miami-Dade, unde s-a produs catastrofa soldată, potrivit ultimului bilanț, cu 54 de morți, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

 
„Cu tristețe profundă vă anunț în această după-amiază (miercuri) că am luat decizia extrem de dificilă de a trece de la faza de salvare și căutare la cea de strângere (a cadavrelor)”, a spus Daniella Levine Cava, menționând că 86 de persoane sunt încă date dispărute.
 
Căutările permanente, 24 de ore din 24, în ultimele două săptămâni printre dărâmăturile a ceea ce a fost odată o clădire cu 12 etaje pe malul oceanului în orașul Surfside, nu au permis găsirea niciunui supraviețuitor, cu excepția unui adolescent chiar în ziua prăbușirii.
Experți mexicani și israelieni au participat alături de echipele de salvare americane la aceste operațiuni de căutare a supraviețuitorilor. Clădirea, denumită Champlain Towers South, s-a prăbușit în mod încă inexplicabil, chiar dacă structura clădirii părea în unele locuri degradată.

Restul clădirii, considerată nesigură, a fost demolată duminică seara, permițând echipajelor să avanseze prin zonele de excavare inaccesibile anterior.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău