Blocul Electoral Unirea a fost înregistrat de CEC

  • 01 Septembrie 2020 14:24
Blocul Electoral Unirea a fost înregistrat de CEC

Blocul Electoral Unirea a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală, în vederea participării la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aceasta este prima entitate politică care a fost înregistrată de CEC cu acest statut, transmite IPN.

Din Blocul Electoral Unirea sau, prescurtat, Blocul Unirea, fac parte: Partidul Liberal (PL) condus de Dorin Chirtoacă, Partidul Național Liberal (PNL) condus președintele interimar Ion Calmîc, Partidul Politic Partidul Popular Românesc (PPR) condus Tatiana Potîng și Partidul Politic Uniunea Salvați Basarabia (USB) condus de Valeriu Munteanu.

În baza acordului de constituire, a fost format Biroul electoral al Blocului Electoral Unirea, format din 12 membri, dintre care cei patru copreședinți ai mișcării politice: Dorin Chirtoacă, Ion Calmîc, Tatiana Potîng și Valeriu Munteanu. Copreședinții sunt împuterniciți să reprezinte Blocul în relațiile cu autoritățile publice, inclusiv organele electorale și în relațiile cu alte persoane fizice și juridice. Consiliul politic a fost împuternicit să desemneze candidatul la funcția de președinte și să-l retragă în condițiile legii.

CEC a aprobat și simbolul electoral al Blocului, care este reprezentat de imaginea schematică a României Mari în care este încadrat cuvântul „UNIREA”, fără dreptul de a folosi simbolul în buletinele de vot, prevederea fiind atribuită candidatului desemnat la prezidențiale.

Mișcarea Politică Unirea a fost a fost creată la mijlocul lunii ianuarie 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău