Blocul ACUM reafirmă că nu va negocia cu PDM, PSRM sau Paridul Șor, după validarea rezultatelor alegerilor din 24 februarie

  • 10 Martie 2019 09:29
Blocul ACUM reafirmă că nu va negocia cu PDM, PSRM sau Paridul Șor, după validarea rezultatelor alegerilor din 24 februarie

După ce Curtea Constituțională a confirmat alegerile parlamentare din 24 februarie și a validat mandatele deputaților, reprezentanții Partidului Democrat și blocului ACUM spun că își reiterează declarațiile făcute anterior. PSRM spune că luni va anunța care vor fi acțiunile de mai departe ale formațiunii.

ACUM DA PAS își menține poziția de a nu negocia cu niciunul dintre cele trei partide care au acces în legislativ, referindu-se la PSRM, PDM și Partidul „Șor”, a declarat reprezentantul blocului, Sergiu Litvinenco, citat de TV8.

„Nu negociem în niciun fel cu Partidul Democrat pentru că ei nu sunt parteneri, scolul lor nu este să dezvolte țara, dar să se mențină la putere exclusiv”, a menționat reprezentantul ACUM. De asemenea, Sergiu Litvinenco spune că blocul nu va colabora nici cu PSRM, nici cu Partidul „Șor” și își va urma agenta proprie de elaborare a proiectelor în legislativ.

Sergiu Sîrbu spune că PDM continuă să fie deschis față de toate partidele care au acces în Parlament pentru discuții și că este optimit în legătură cu formarea unei majorități legislative.

„PDM a anunțat și a făcut apel către toate partidele și ne dorim să avem un Parlament funcțional. Nu ne dorim o criză politică în Republica Moldova chiar dacă, evident, noi suntem gata de toate scenariile, inclusiv de alegerile parlamentare anticipate”, a afirmat democratul.

Maxim Lebedinschi, reprezentantul Partidului Socialiștilor, a menționa că organele colegiale ale PSRM se vor întruni luni în ședință și vor decide acțiunile ulterioare ale formațiunii. „Această agendă va fi făcută publică, la fel, în ziua de luni”, a menționat socialistul.

Urmare a scrutinului din 24 februarie, Partidul Socialiștilor deține 35 de mandate în noul legislativ, Partidul Democrat – 30 de mandate, blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de mandate, Partidul „Șor” – 7 mandate și trei deputați au acces în Parlament fiind candidați independenți. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Thu
16
Fri
21
Sat
22
Sun
22
Mon
21

Curs oficial BNM 03 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5425 0.0730
USD 17.4980 -0.0366
RON 4.0349 0.0159
UAH 0.6531 -0.0011
RUB 0.2549 0.0031
Arhivă Radio Chișinău