Blocul ACUM prezintă un raport cu 1500 de incidente electorale în ziua alegerilor și spune că va cere invalidarea rezultatelor în cinci circumscripții uninominale

  • 05 Martie 2019 14:05
Blocul ACUM prezintă un raport cu 1500 de incidente electorale în ziua alegerilor și spune că va cere invalidarea rezultatelor în cinci circumscripții uninominale

Blocul electoral ACUM va cere invalidarea alegerilor în cinci circumscripții uninominale, au anunțat astăzi, 5 martie, reprezentanții acestuia. Ei au prezentat și un raport în care constată aproximativ 1500 de incidente electorale doar în ziua alegerilor.

Copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională rezultatele alegerilor din cele două circumscripții pentru alegătorii din stânga Nistrului, din circumscripțiile 17 și 18 – Nisporeni și Orhei și circumscripția nr.4, acolo unde candidatul Blocului ACUM a fost exclus din cursă chiar în ajunul alegerilor.

Blocul ACUM consideră că scrutinul parlamentar din 24 februarie a fost cel mai murdar din istoria Republicii Moldova, concluzionând că acesta nu a fost nici liber și nici corect. Reprezentantul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco.

Potrivit opoziției, încălcările electorale au început încă odată cu modificarea sistemului electoral, continuând cu presiunile asupra opoziției, obstrucționarea dreptului la vot pentru cetățenii aflați în afara țării, utilizarea resurselor administrative, coruperea alegătorilor, etc.

Blocul ACUM va depune raportul la Curtea Constituțională care urmează să decidă în privința validării alegerilor parlamentare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău