Blocul ACUM cere, într-un demers la SIS și MAI, informații despre decizia de expulzare a celor 7 profesori turci

  • 18 Aprilie 2019 18:52

Deputații Blocului ACUM au depus un demers la SIS și Ministerul de Interne care vizează expulzarea celor 7 profesori turci, în septembrie 2018. Deputații cer, între altele, informații despre organele care au luat decizia de expulzare ce instituție a achitat cheltuielile de transport și în baza cărei decizii profesorii au fost expulzați.

Deputatul Dumitru Alaiba care, pe contul său de Facebook, a publicat o copie a demersului califică expulzarea celor 7 profesori drept un „abuz rușinos” și cere pedepsirea celor vinovați.

Amintim că șapte profesori de la liceul „Orizont”, cetățeni ai Turciei, au fost expulzați din R. Moldova la 6 septembrie 2018, motivul invocat fiind că aceștia sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă. Ei sunt învinuiți de regimul de la Ankara că ar avea legături cu clericul Fethullah Gülen acuzat că ar fi organizat puciul eșuat împotriva președintelui turc.

Oficiali europeni, societatea civilă și politicieni de la Chișinău au calificat expulzarea ca fiind ilegală și au declarat că aceasta reprezintă o încălcare a drepturilor omului.

Acum o lună presa a scris că doi din cei șapte au și fost condamnați deja la șase ani și șase luni, și, respectiv, nouă ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău