Blocul ACUM a înregistrat în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc

  • 29 Noiembrie 2019 15:24
Blocul ACUM a înregistrat în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc

Blocul ACUM a transmis în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Opoziția denunță faptul că Victor Gaiciuc ar susține forțele separatiste din regiunea Donbass, din Ucraina.

În moțiunea simplă de citită în plenul Parlamentului, deputatul blocului ACUM, Mihai Popșoi, a declarat că în acest mod, ministrul Apărării susține regimul separatist și din regiunea transnistreană.

La scurt timp după învestirea Guvernului Chicu, în spațiul public a apărut o înregistrare în care ministrul Apărării, Victor Gaiciuc,  aduce drept exemplu spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbass. În acest mod, el susține lupta separatiștilor și mercenarilor contra Guvernului constituțional al Ucrainei. Victor Gaiciuc, recunoaște legitimitatea regiunii separatiste Donbass. El simpatizează deschis separatiștii. Este o insultă gravă Ucrainei, să susții separatismul din Donbass, înseamnă să-i susțină și pe separatiștii din regiunea transnistreană” , a spus Mihai Popșoi.

În timp ce deputatul citea moțiunea, președintele Parlamentului i-a închis microfonul, pentru că nu ar fi respectat regulamentul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău