Blocarea parțială a guvernului de la Washington continuă

  • 03 Ianuarie 2019 09:49
Blocarea parțială a guvernului de la Washington continuă

Președintele SUA Donald Trump a apreciat că blocajul administrației federale americane care durează de 12 zile ar putea dura "mult timp", afirmație făcută cu câteva ore înainte de a primi oficialități din ambele tabere pentru a încerca să pună capăt impasului, relatează AFP.

Președintele american cere finanțarea construirii unui zid la granița cu Mexicul, proiect contestat de democrați. "Cei 5,6 miliarde de dolari sunt o sumă atât de mică și se referă la securitatea națională", a menționat Donald Trump la Casa Albă. 

El i-a invitat pe liderii republicani și democrați ai Congresului la o întâlnire pentru a încerca să pună capăt blocajului administrației federale. 

Cele două tabere par a fi în impas. Adversarii democrați ai lui Donald Trump doresc un vot asupra unei legi bugetare imediat ce vor avea joi controlul Camerei Reprezentanților, unde au preluat majoritatea de la republicani cu ocazia alegerilor de la jumătatea mandatului, în noiembrie. 

Viitorul acestui proiect de lege pare însă nesigur, deoarece nu conține nicio finanțare pentru construirea zidului pe care Donald Trump dorește să îl ridice la frontiera dintre Statele Unite și Mexic pentru a bloca imigrația ilegală.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău