Blinken și Lavrov s-au întâlnit în marja G20, pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina

  • 02 Martie 14:49
Blinken și Lavrov s-au întâlnit în marja G20, pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu omologul său rus, ministrul de externe Serghei Lavrov, în marja G20 de la New Delhi, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat care călătorea cu Blinken, relatează CNN.

Întâlnirea are loc în contextul în care tensiunile rămân ridicate din cauza Ucrainei, precum și a suspendării de către Rusia a tratatului New START privind armele nucleare, scrie G4Media.

Blinken și Lavrov au vorbit timp de aproximativ 10 minute, a precizat același oficial. În cadrul conversației, Blinken a cerut Rusiei să îl elibereze pe Paul Whelan și să reia participarea la New START, precum și să sublinieze sprijinul SUA pentru Ucraina, potrivit sursei citate.

Sursa a mai spus că această întâlnire a fost neplanificată și că secretarul Blinken a fost cel care l-a abordat pe Lavrov în marja reuniunii miniștrilor de externe ai G20 de la New Delhi.

Ultima dată când Blinken și Lavrov s-au întâlnit personal a fost înainte de invazia rusă.

Anterior, Blinken a declarat că o reuniune a miniștrilor de finanțe din G20 a fost „afectată” de războiul din Ucraina.

„Din nefericire, această reuniune a fost din nou afectată de războiul neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, de campania deliberată de distrugere a țintelor civile și de atacul său asupra principiilor fundamentale ale Cartei ONU”, a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău