Blinken și Lavrov participă la reuniunea G20 din India

  • 01 Martie 2023 11:42
Blinken și Lavrov participă la reuniunea G20 din India

Șeful diplomației americane participă miercuri la New Delhi, alături de rusul Serghei Lavrov, la o reuniune a G20, relatează AFP, citată de The Guardian, în contextul în care Ucraina și tensiunile cu China ar urma să umbrească încercările gazdei India de a crea unitate între cele mai importante economii ale lumii.

O întâlnire a fost considerată puțin probabilă între cei doi bărbați, care nu s-au mai aflat în aceeași cameră de la o reuniune G20 din Bali, în iulie, când, potrivit oficialilor occidentali, ministrul rus de externe a plecat, scrie G4Media.

Ei s-au întâlnit ultima dată individual în ianuarie 2022, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. De atunci, cei doi bărbați au vorbit la telefon, dar despre alte probleme și nu despre război.

Lavrov a sosit marți seara târziu în India – care nu a condamnat războiul – și se va folosi de participarea sa la G20 pentru a se îndrepta împotriva Occidentului, potrivit Ministerului rus de Externe.

Țările occidentale vor „să se răzbune pentru dispariția inevitabilă a pârghiilor de dominație din mâinile sale”, se arată în declarația în limba engleză a ministerului.

„Politica distructivă a SUA și a aliaților săi a pus deja lumea în pragul unui dezastru, a provocat un regres în dezvoltarea socio-economică și a agravat grav situația celor mai sărace țări”, a adăugat acesta.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău