Blănurile vor lipsi pentru prima dată de la defilările din Săptămâna modei de la Londra

  • 15 Septembrie 2018 11:50
Blănurile vor lipsi pentru prima dată de la defilările din Săptămâna modei de la Londra

La Londra a început vineri Săptămâna modei, iar în premieră - anunță organizatorii - blănurile vor lipsi de la defilări, în condițiile în care tot mai mulți designeri se conformează exigențelor etichetei "verzi", relatează Reuters.

La evenimentul care va dura cinci zile și care este consacrat colecțiilor de primăvară/vară 2019 sunt prezente mai puține nume mari decât la New York, Milano sau Paris, dar reunește cumpărători, jurnaliști și bloggeri din toată lumea veniți să vadă atât oferta noilor talente cât și pe cea a unor branduri consacrate ca Burberry, Christopher Kane sau Erdem.

În acest sezon, nu vor exista blănuri între ținutele de pe podiumul de la Londra, a indicat un studiu al Consiliului britanic al modei (BFC).

"Întrebăm în fiecare sezon dacă figurează și blănuri pe podium sau în prezentări... Este pentru prima dată când designerii au spus că 100% nu vor exista", a declarat pentru Reuters directoarea BFC, Caroline Rush, potrivit căreia acest lucru "reflectă o schimbare în opțiunile creatorilor, puterea consumatorilor și faptul că designerii sunt atenți la imaginea pe care o promovează în săptămâna modei".

Burberry a anunțat săptămâna trecută că nu va mai folosi blănuri naturale, alăturându-se astfel listei în creștere de case de modă care renunță la folosirea lor, pe fondul presiunilor venite de la grupările pentru drepturile animalelor, dar și din nevoia de a se adapta gusturilor în schimbare ale clientelei tinere. Au mai renunțat la blănuri nume mari ca Versace sau Gucci.

Piața modei pentru femei a crescut cu 3,2% anul trecut în Marea Britanie, ajungând la 28,4 miliarde de lire (37,26 miliarde de dolari), iar pentru 2022 se prevăd încasări din vânzări de 33,5 miliarde de lire. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău