BizRadar – o platformă pentru conexiunea antreprenorilor cu autoritățile statului

  • 13 Mai 2022 10:35
BizRadar – o platformă pentru conexiunea antreprenorilor cu autoritățile statului

Situațiile de criză forțează Guvernul să introducă rapid noi reguli pentru mediul de afaceri. Aceste cerințe se schimbă în funcție de evoluția crizelor și deseori nu reușesc să fie consultate cu comunitatea de afaceri înainte să fie aprobate. Din cauza diverselor restricții, frecvența întâlnirilor dintre Guvern și comunitatea de afaceri pe tema reformelor în reglementarea de afaceri a scăzut. Ca și alternativă, a fost concepută Aplicația comunității virtuale de afaceri BizRadar – o platformă care permite conexiunea antreprenorilor cu autoritățile statului, a precizat Ion Lupan, șeful secretariatului Consiliului Economic de pe lângă premierul Republicii Moldova.

Aplicația are patru module: știri economice, sondaje, raportarea abuzurilor, evaluarea instituțiilor statului. Aplicația are menirea să informeze comunitatea de afaceri despre anumite reforme, modificări legislative, să colecteze feedback din partea agenților economici cu privire la aceste modificări, să identifice provocările cu care se confruntă businessul și să informeze autoritățile competente despre acest lucru, să implice comunitatea de afaceri în îmbunătățirea cadrului de reglementare și a calității interacțiunii business-autorități de stat.

„Am urmărit ca aplicația să fie utilizată de oamenii de afaceri, proprietari și directori ai companiilor înregistrate în Republica Moldova, în special întreprinderile mici și mijlocii, cu accent în special pe cele care sunt în afara Chișinăului. Deci, acei oameni care determină funcționalitatea unei companii. Participarea la sondaje, evaluarea interacțiunii cu organele de control, raportarea diferitor abuzuri – toate acestea trebuie să fie de anonimat absolut, ca nici noi, cei care gestionează acest soft, să nu cunoaștem cine și cum răspunde la diverse întrebări sau cum evaluează relația sa cu o anumită instituție. Această aplicație permite comunicarea fără frică de a suporta eventuale răzbunări”, subliniază Ion Lupan.

„Abonații la BizRadar vor avea acces, în primul rând, la știri economice importante din Republica Moldova, vor afla mai multe detalii despre activitatea Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova. Totodată, BizRadar va oferi informații exclusive, pregătite de echipa care se ocupă de evaluarea analizelor de impact pentru diverse proiecte de acte normative,â elaborate de Guvern,â și care se referă la reglementarea afacerilor”, a detaliat Ion Lupan.

Aplicația BizRadar a fost creată cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și poate fi descărcată de pe Google Play sau AppStore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău