Bitcoin se tranzacționează aproape de nivelul record de duminică

  • 04 Ianuarie 2021 09:03
Bitcoin se tranzacționează aproape de nivelul record de duminică

Criptomoneda Bitcoin s-a tranzacționat luni la 33.365 dolari în Asia, după ce a urcat duminică la un nivel record de 34.800 dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 800% din martie, pe fondul interesului crescut din partea marilor investitori, transmite Reuters.

Cea mai cunoscută criptomonedă a depășit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari în data de 16 decembrie. La începutul acestui an se tranzacționa la nivelul de 8.000 dolari, dar în primăvară, când a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19), a scăzut la 4.000 dolari. În toamnă, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atrași de potențialul unor câștiguri rapide și de așteptările că va deveni o metodă de plată de bază.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piață de aproape 70%.

"Aprecierea bitcoin reflectă parțial temerile legate de un dolar mai slab. Se pare că oamenii preferă criptomoneda din cauza îngrijorărilor privind devalorizarea valutelor față de aur", a apreciat analistul Moh Siong Sim de la Bank of Singapore.

Aprecierea bitcoin vine după ce PayPal Holdings Inc s-a alăturat în octombrie pieței criptomonedelor, permițând clienților să cumpere, să vândă și să dețină bitcoin și alte monede virtuale folosind portofelele online ale procesatorului de plăți online.

Clienții PayPal vor putea de asemenea să folosească criptomonedele pentru a face achiziții la 26 de milioane de comercianți din rețeaua sa, de la începutul anului viitor, a informat compania americană.

PayPal speră că acest serviciu va încuraja folosirea pe plan global a monedelor virtuale și își pregătește rețeaua pentru noile monede digitale care ar putea fi dezvoltate de băncile centrale și de corporații, a afirmat într-un interviu Dan Schulman, președinte și director general.

"Lucrăm cu băncile centrale și ne gândim la toate formele de monede digitale și la modul în care PayPal poate avea un rol în acest sector", a explicat șeful PayPal.

Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global și a procesat în trimestrul doi din 2020 plăți de 222 miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău