Bitcoin, cel mai slab prim trimestru din istoria sa, în 2018: scădere de 45%, undeva la peste 114 miliarde USD

  • 31 Martie 2018 16:20
Bitcoin, cel mai slab prim trimestru din istoria sa, în 2018: scădere de 45%, undeva la peste 114 miliarde USD

Specialiștii susțin că Bitcoin este pe drumul cel bun după cel mai slab prim trimestru al său, înregistrând o pierdere de peste 114 miliarde de dolari, marcând o scădere de peste 45%, potrivit CNBC.

Declinul cotației din T1 2018 este cel mai mare din perioadele similare din istoria acestei criptomonede, scăzând de la peste 13.000 de dolari cât înregistra pe 1 ianuarie, la sub 7.000 de dolari în ultima săptămână.

Un alt declin major, cu o scădere a prețului de aproape 38%, a mai fost consemnat în 2014, potrivit datelor furnizate de CoinDesk care urmărește prețul Bitcoin de la mijlocul anului 2010.

CNBC a analizat performanțele de preț ale monedei virtuale în primele trimestre ale fiecărui an, începând cu 2011. Bitcoin a înregistrat o scădere în 5 din cele 8 trimestre urmărite, care includ actualul trimestru al anului 2018.

Cea mai mare creștere a prețului la această criptomonedă a fost de 599%, în primul trimestru al anului 2013.

Bitcoin a înregistrat o creștere bruscă și în 2017, când atins un nivel record de peste 19.000 de dolari, la sfârșitul anului trecut.

Cu toate acestea, în 2018 s-a confruntat cu o intenție mai riguroasă în materie de reglementare, care a dus la destabilizarea criptomonedei.

Liderul băncii centrale din Italia a declarat, după întâlnirea G-20 din Argentina, că monedele digitale prezintă riscuri, însă nu ar trebui să fie interzise, potrivit Reuters.

Folosirea bitcoin permite oamenilor să treacă peste bănci și peste alte procese tradiționale de plată pentru a cumpăra bunuri și servicii în mod direct. Băncile și alte instituții financiare s-au arătat îngrijorate de asocierea bitcoin cu spălarea de bani și infracțiunile online.

La începutul lunii martie, Bill Gates, fondatorul Microsoft, declara că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziționa droguri, se pot finanța atentate teroriste sau se pot spăla bani, relatează BBC. Fondatorul Microsoft a precizat că anonimatul criptomonedelor împiedică autoritățile să demaște spălarea de bani sau finanțarea atacurilor teroriste. El crede că actualul val speculativ de oferte inițiale de criptomonede (ICO) este extrem de riscant pentru investitorii pe termen lung.

Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu nouă ani, al cărei curs fluctuează liber și care nu este susținută de vreun guvern sau bancă centrală.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău