Bitcoin a coborât sub pragul de 20.000 de dolari

  • 18 Iunie 2022 17:43
Bitcoin a coborât sub pragul de 20.000 de dolari

Cotația bitcoin a scăzut sâmbătă sub pragul de 20.000 de dolari, cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, continuând o tendință de scădere care se manifestă de câteva luni, pe măsură ce investitorii abandonează activele riscante în contextul creșterii dobânzilor, transmite Reuters.

În jurul orei 09.06 GMT, cea mai importantă monedă digitală înregistra o scădere de 7,1%, până la 18.993 de dolari, după ce anterior a căzut până la 18.732 de dolari, cea mai scăzută valoare de după luna decembrie 2020.

De la începutul anului și până în prezent, cotația bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în timp ce o altă criptomonedă importantă, ether, a pierdut 73% din valoare.

Sectorul criptomonedelor a fost afectat săptămâna aceasta de anunțul venit de la creditorul cripto Celsius din SUA, care a decis să înghețe retragerile și transferurilor între conturi, provocând temeri cu privire la evoluția pieței activelor digitale. Pe acest fundal a venit și decizia Rezervei Federale a SUA (Fed) care a majorat dobânda de bază cu 75 de puncte de bază, ceea ce a sporit și mai mult presiunile asupra activelor riscante, de la criptomonede la piața bursieră.

Conform datelor publicatede firma CoinMarketCap, valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât luni sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, ajungând până la un minim de 926 de miliarde de dolari.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piață sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP și Bitcoin Cash.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău