Biserica Ortodoxă a Serbiei și-a ales noul patriarh

  • 18 Februarie 2021 20:05
Biserica Ortodoxă a Serbiei și-a ales noul patriarh

Sfântul Sinod al Biserica Ortodoxă a Serbiei l-a ales joi pe episcopul Porfirie Peric în poziția de patriarh, anunță Reuters și Balkan Insight.

Peric, în vârstă de 59 de ani, este văzut ca un modernist în interiorul bisericii predominant conservatoare, acesta urmând să fie al 46-lea patriarh al sârbilor și succesorul patriarhului Irineu care a murit în luna noiembrie din cauza COVID-19 la vârsta de 90 de ani, transmite HotNews.ro.


„Sfântul Sinod al Episcopilor... l-a ales pe Eminența Sa Mitropolitul Porfirie al Zagrebului și Lublijanei ca Patriarh al Serbiei”, a anunțat într-un comunicat biserica ortodoxă din sudul Dunării.

Patriarhul Porfirie va fi părintele spiritual a celor aproximativ 12 milioane de ortodocși din Serbia, celelalte 5 foste republici iugoslave, Kosovo și din diocezele Bisericii Ortodoxe Sârbe din Statele Unite, Australia și vestul Europei.

Bisericile din Belgrad au bătut clopotele în timp ce Porfirie a părăsit catedrala Sfântul Sava din capitala sârbă unde Sfântul Sinod l-a ales patriarh.

Prelatul urmează să fie întronat oficial în următoarele zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău