Biroul Relații cu Diaspora a lansat înscrierile la Programul guvernamental DOR, ediția 2024

  • 10 Aprilie 17:18
Biroul Relații cu Diaspora a lansat înscrierile la Programul guvernamental DOR, ediția 2024

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) a lansat înscrierile pentru Programul guvernamental DOR „Diasporă*Origini*Reveniri”, ediția a XII-a. Acesta se va desfășura în perioada 14-23 august curent, iar dosarele de participare pot fi depuse până la 28 mai, transmite MOLDPRES.

La program pot participa copii și tineri din diaspora și din Republica Moldova, care au vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, și care cunosc limba română. Scopul Programului DOR este consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine, Republica Moldova.

„Continuă înregistrarea la unul dintre cel mai solicitate Programe a Guvernului – DOR „Diasporă*Origini*Reveniri”. Acesta este dedicat copiilor părinților care au plecat în diasporă, care au vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani și cunosc limba română”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Participarea la Programul DOR este gratuită. Toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul de stat, iar participanții suportă doar cheltuielile de transport spre și din Republica Moldova.

BRD a precizat că aplicanții din Republica Moldova vor fi selectați în urma unui concurs. Dosarele vor fi evaluate de o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai BRD, Alianței Asociațiilor de Băștinași, Ministerului Educației și Cercetării. Copiii și tinerii pre selectați vor fi invitați la o discuție (online).

DOR este un Program dedicat atât copiilor și tinerilor din diasporă, cât și celor din Republica Moldova și se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău